Familjen Björk äter alltid långfrukost på helgerna, vilket förut betydde ett berg av mackor och litervis med kaffe. Inte nu inte!
Jag gjorde för första gången juice i råsaftscentrifugen jag tvingade mamma att köpa eftersom jag ska vara hemma hela sommaren. Fast den inte är lika bra som min så funkade den förvånansvärt bra. Vet inte riktigt pris, men den kommer från Clas Ohlson och var inte dyr. Massor av morötter, två äpplen och två färska rödbetor fräste jag i. Superfriskt och gott! Det är helt otroligt vad rödbetornas färg slår igenom allt annat.
Jag gjorde även en enkel bovetegröt, så här:
ca 1 dl bovete som jag blötlagt över natten och sköljt noga (allt slemmigt ska bort!)
1 äpple (ekologiskt så klart)
2 dadlar
kanel (jag har i massor, men ta efter din smak)
Levande lördagsfrulle!
Saturday morning raw breakfast! Carrot/apple/beet juice and buckwheat porridge, like this:
1dl (about 1/2 cup) soaked buckwheat, thoroughly rinsed (get rid of all the slimy stuff)
1 apple
2 dates
cinnamon (I put a lot, but do it to your taste.
3 comments
Destin Layne says:
Jun 24, 2011
this is new to me- and i love the idea of soaked buckwheat.
ps i think raw almonds or walnuts could be amazing in this too!
Johanna Björk says:
Jun 24, 2011
I know, found it in a Swedish cookbook, so yummy! I’ll definitely try almonds or walnuts next time, sounds great!
Destin Layne says:
Jun 24, 2011
super idea- ive never tried soaked buckwheat.
ps i think raw almonds or walnuts would be amazing in this too!