(See below for English) Jag älskar svamp så mycket att jag nog skulle kunna äta det varje dag. Men, ibland kan det vara lite svårt att få till de små svampliven på raw food-vis. Jag tycker soppor är ett utmärkt sätt för raw foodies att tillaga svamp utan att man behöver ha en torkugn. Häromdagen gjorde jag den här soppan som smakar nästan som sån där champinjoncreme på burk, fast är så mycket hälsosammare. Superenkel var den att göra också, så klart.

Råfrisk: 110821: Creamy Raw Mushroom Soup

Krämig Svampsoppa
Två portabellosvampar
Ca 10 kastanjechampinjoner
1 msk el. en påse misopulver (jag använder det från Voltaire)
3 msk sesamfrön
Olivolja
Tryffelolja (den må inte vara raw, men fuska lite kan man göra)
Nama Shoyu
Salt
Peppar
Skölj och skiva svampen i mindre bitar och kör i mixern tillsammans med några kluck olivolja och lite vatten om det behövs. Tillsätt misopulvret, Nama Shoyu, sesamfrön, salt och peppar och kör igen. Smaka sedan av med tryffelolja (om du vill vara 100% raw så strunta i den). Om man vill kan man också prova att ha i en vitlöksklyfta, men jag gillar att ge svampen så mycket smakutrymme som möjligt. Servera garnerad med lite färsk timjan.

Råfrisk: 110821: Creamy Raw Mushroom Soup

ENGLISH: I love mushrooms so much that I think I could eat them every day. But, sometimes it can be a bit hard to prepare something raw out of the little mushroom-guys. I think soups are a great way for raw foodies to make something out of mushrooms without the use of a dehydrator. The other day I made this yummy soup. It’s the creamy mushroom taste we all love, but with a lot more healthiness inside. And super simple to make, of course.

Creamy Raw Mushroom Soup
Two Portabello Mushrooms
About 10 Crimini Mushrooms
1 tbsp or 1 bag Miso Powder
3 tbsp Sesame Seeds
Olive Oil
Truffle Oil (it’s not raw, but some cheating is allowed)
Nama Shoyu
Salt
Pepper
Rinse and cut the mushrooms into smaller pieces and blend with a few glugs of olive oil and some water if needed. Add the miso powder, Nama Shoyu, sesame seeds, salt and pepper and blend again. Then add truffle oil to taste (if you want to be 100% raw, skip it). If you want you can also try to add a clove of garlic, but I like to give the mushrooms as much tasting room as possible. Serve with some fresh thyme on top.

Råfrisk: 110821: Creamy Raw Mushroom Soup