I går morse vaknade jag precis som dagen före vid elva-tiden (hej jetlag!) av att någon ringde på dörren eller telefonen, jag minns inte vilket. Hursomhelst så fanns det inget för mig att äta till frukost, så jag tog mamma och pappas nya Prius till närmaste mataffär och inhandlade lite ingredienser till en grön morgonsmoothie. Så här gick det ungefär till:

Råfrisk & Råsnygg: 110618: Den första gröna morgonsmoothien i Sverige

Skölj en liten påse ekologisk spenat.

RF_110618_greensmoothie

Skala en kravbanan och dela den i några mindre delar.

RF_110618_greensmoothie

Lägg dem i mixern tillsammans med spenaten och lite vatten och kör. OBS: Om du inte har en monstermixer (jag är van vid min 3 hästkrafters-Blendtec, lägg inte i så här mycket på en gång, det går bättre om man kör lite på en gång.

RF_110618_greensmoothie

När spenaten och banen är mixade, skär upp ett ekologisk äpple och kör i det…

Råfrisk & Råsnygg: 110618: Den första gröna morgonsmoothien i Sverige

…tills det ser ut så här. (Men sätt för helskotta på locket ordentligt, det gjorde uppenbarligen inte jag!)

Råfrisk & Råsnygg: 110618: Den första gröna morgonsmoothien i Sverige

Häll upp och njut!

My first green morning smoothie in Sweden. Spinach, banana, apple (all organic). Yum!