(See below for English) Jag smakade på en variant av dessa godingar, gjorda av Erika Billysdótter, för första gången på Raw Life festivalen i somras, och blev som besatt direkt. Jag vet inte varför det tog mig så lång tid att göra en egen variant, för det är så himla lätt, men  förra helgen var det dags. Kokosoljan måste vara flytande och detta kan man göra genom att försiktigt värma upp den i en tallrik över en kastrull med kokande vatten eller, som jag, bara ställa ut burken i solen ett tag. Prova att ha mer eller mindre av ingredienserna tills du hittar din perfekta blanding. Varning: extremt beroendeframkallande!

Raw Maca Bites
2.5 dl kokosolja, flytande
2 msk macapulver
1 msk mesquitepulver
1 msk vaniljextrakt eller pulver
Blanda ihop allt noga med ballongvisp i en rektangulär form (det blir enklare att skära bitar då). Ställ i kylen tills det stelnat, och dela i munsbitar. Förvara kylt.

Råfrisk: 111008: Maca Bites

ENGLISH: I tasted a variation of these yummies, made by Erika Billysdóttir, for the first time at the Raw Life festival this summer, and was immediately addicted. I don’t know why it took me so long to make my own version, because it’s so simple, but this past weekend I did. The coconut oil should be liquid and you can do this two ways: heat it up slowly in a plate above a pot of boiling water or, like I do, just put the jar out in the sun for a while. Try to use more or less of the ingredients until you find your perfect mix. Warning: extremely addictive!

Raw Maca Bites
1 cup coconut oil, liquid
2 tbsp maca powder
1 tbsp mesquite powder
1 tbsp vanilla extract or powder
Mix thoroughly using a whisk in a rectangular container (makes it easier to cut into pieces). Put in the fridge until solid, then cut into bite-sized pieces. Store in fridge.