(See below for English!) Dom som hävdar att raw food är smaklös borde absolut prova detta recept från Pam Nectar-Gharibians. Smakerna bara exploderar i munnen och det är kryddmixen som gör att alla smaker kommer fram och lockar fram det bästa i grönsakerna.

Råfrisk & Råsnygg: 110804: African Tomato Stew

Kryddmix
Blanda ihop kummin, koriander, kanel, muskot & lite cayennepeppar.

Afrikansk Tomatgryta
Vitkål
Gul Paprika
Torkade aprikoser
Tomater
Soltorkade tomater
Chilli (helst färsk, men torkad går också bra)
Vitlök
Olivolja
Citronjuice
Hacka vitkålen, de gula paprikorna, aprikoserna och hälften av tomaterna i fyrkantiga bitar. Kör sedan resten av tomaterna i mixern tillsammans med soltorkade tomater, vitlök, lite chilli, olivolja, citronjuice and kryddmixen du just gjorde tills den är mjuk och krämig. Häll över de hackade grönsakerna och blanda ihop. Eftersom det är en “gryta” ska konsistensen vara lite simmig.

Råfrisk & Råsnygg: 110804: African Tomato Stew

Servera med cashewsmör (recept kommer imorgon!) och mangoldsallad masserad med olivolja, honung, salt och citronjuice. Mmmmm!

Råfrisk & Råsnygg: 110804: African Tomato StewRåfrisk & Råsnygg: 110804: African Tomato StewRåfrisk & Råsnygg: 110804: African Tomato Stew

The people who claim that raw food is bland definitely need to try this recipe by Pam Nectar-Gharibians. It’s practically bursting with flavor and the spice mix brings out the best in all the veggies. The secret is all in the spice mix.

Spice Mix
Mix cumin, coriander, cinnamon, nutmeg & a tiny bit of cayenne pepper

African Tomato Stew
Cabbage
Yellow peppers
Dried Apricots
Tomatoes
Sun-dried tomatoes
Chilli (preferably fresh, but flakes are ok)
Garlic
Olive oil
Lemon juice
Chop the cabbage, yellow peppers, apricots and half the tomatoes into squares. Put the rest of the tomatoes, the sun-dried tomatoes, garlic, and a tiny bit of chilli in the blender with olive oil, lemon juice and the spice mix you just made until smooth and creamy. Pour on top of the chopped veggies and blend it all together. Since it’s a “stew” it should be a bit simmery.

Serve with cashew nut butter (recipe to come tomorrow!) and a massaged swiss chard salad with olive oil, honey, salt and lemon juice. Mmmmm!