Jag tror de flesta deltagarna här på Raw Life kom tillbaka för andraportioner av det här cashewsmöret, och jag förstår varför. Konsistensen är underbart krämig och smaken påminner faktiskt mycket om smör i sin mjukhet. Hemligheten till att få till ett riktigt krämigt nötsmör, enligt Pam Nectar-Gharibians, är att först köra bara nötterna i mixern till de är så krämiga man vill ha dem. Tillsätter man vatten innan det så får man inte till den där underbara konsistensen. Därför använder man också alltid torra nötter, inte blötlagda, eftersom de innehåller vatten. Prova!

Råfrisk: 110805: Cashew Nut Butter

Cashewsmör
Cashewnötter
Gurkmeja
Salt
Citronjuice
Vatten
Kör först nötterna i mixern tills de är riktigt krämiga, tillsätt sedan kryddorna, citronjuicen och vattnet och kör lite till. Njut!

Råfrisk: 110805: Cashew Nut Butter

I think most people here at Raw Life came back for seconds of this lovely cashew butter, and I see why. The consistency is wonderfully creamy and the taste is actually reminiscent of butter in its softness. The secret in making a really creamy nut butter, according to Pam Nectar-Gharibians, is to first mix only the nuts until the reach the desired level of creaminess. If you add water before that you won’t get that wonderful consistency. Because of that you should also use dry nuts, not soaked, since they contain water. Try it out!

Råfrisk: 110805: Cashew Nut Butter

Cashew Nut Butter
Cashew nuts
Turmeric
Salt
Lemon juice
Water
Mix the nuts in the blender until they are really creamy, then add the spices, lemon juice and water and mix for a bit longer. Enjoy!