Råfrisk: 120221: Cauliflower Couscous

(See below for English) Matberedaren är min nya bästa vän i köket — allt blir så mycket lättare att äta om man hackar upp det. Blomkålscousous är en enkel raw food-variant på den klassiska couscousen, vet inte om det riktigt smakar liknande men det ser väldigt mycket ut som couscous. Så är det väl med mycket inom raw food, vi behöver en “vanlig” rätt att jämföra något med? Jag gillar att blanda i grönkål och/eller broccoli direkt i matberedaren, men då blir den grön istället för vit, så kanske inte like fint, men supergott och nyttigt. Kolla också in Erica Palmcrantz-Aziz recept på blomkålscoucous, som hon lagade i Nyhetsmorgon för ett tag sedan.

Råfrisk: 120221: Cauliflower Couscous

Blomkålscouscous
1 litet-mellanstort blomkålshuvud
Några blad grönkål
1/2 avokado
10 cm gurka, hackad
ett litet knippe persilja
1-2 msk hampafrön
1-2 tsk hampaolja
1-2 msk pumpafrön
cilantropesto
Hacka blomkålen i minder bitar innan du lägger i den i matberedaren, kör sedan tills blomkålen är finhackad. På en skärbräda, strimla grönkålen och hacka upp avokadon, gurkan och persiljan. Blanda ihop allt, toppa med några klickar cilantropesto (recept här), hampaolja, hampafrön och pumpafrön (det går bra med olivolja och vilka frön som helst också). Njut!

Råfrisk: 120221: Cauliflower CouscousRåfrisk: 120221: Cauliflower Couscous

ENGLISH: The food processor is my new best friend in the kitchen — everything is so much easier to eat when it’s chopped up. Cauliflower couscous is a simple raw food version of the classic couscous. Not sure if I think it tastes anything like it, but it looks quite similar to couscous. Isn’t that how it is with most raw food recipes — we need a “regular” dish to compare with? I like putting kale and/or broccoli in with the cauliflower in the food processor, but that makes the dish green instead of a white, maybe not as pretty but superyummy and healthy. Also check out (Swedish raw food queen) Erica Palmcrantz-Aziz recipe for Cauliflower Couscous, which she made on a Swedish morning show a while back.

Cauliflower Couscous
1 small to mid-sized head of cauliflower
a few kale leaves
1/2 avocado
4 inches cucumber
small bunch parsley
1-2 tbsp hemp seeds
1-2 tsp hemp oil
1-2 tbsp pumpkin seeds
cilantro pesto
Chop the cauliflower into smaller pieces before finely chopping in food processor. On a cutting board, chop the kale, avocado, cucumber and parsley. Mix everything together and top it off with a few dollops of cilantro pesto (recipe here), hemp oil, hemp seeds and pumpkin seeds (olive oil or any kinds of seeds work just as well). Enjoy!