johanna [at] råfrisk.se
Living the Raw Life!
Raw food, recept, bilder och inspiration, från en svensk hälsonörd bosatt i Södra Kalifornien.
Raw food, recipes, photos and inspiration, from a Swedish health-nerd living in Southern California.
Yes, this is a bilingual blog!
12 comments
Melanie says:
Jan 14, 2012
Hej Johanna!
Ville bara säga att du har en underbar hemsida.
Jag heter Melanie och bor i sverige, men bodde i San francisco i två år 2008- 2010.
Älskar verkligen Kalifornien, den råa maten och solen.
Ha en jätte bra helg.
Love and blessings
Johanna Björk says:
Aug 12, 2013
Tack Melanie! Soliga hälsningar /Johanna
frida says:
Aug 20, 2012
Hej Johanna!
Min sambo har länge velat gå över till rewfood och jag funderar på det mer och mer. Blir väldigt inspirerad av din sida:) Vill tom åka på rawfood festivalen nästa år:) Men jag undrar lite hur det är med frysta grönsaker typ spenat och grönkål för exempel? Kan man använd det i smoothi eller är all näring förstörd? Är nybörjare på området och behöver läsa på en del:P Bor i en lite mindre stad där det inte alltid är jättelätt att få tag på färska ekologiska råvaror:( Undrar oxå om du kan föreslå lite basprodukter som är bra att ha hemma när man ska börja med reaw food?! Tack för en väldigt bra sida:)
Hälsningar
Frida
Johanna Björk says:
Aug 25, 2012
Hej Frida! Kul att du inspireras av Råfrisk och att du är nyfiken på raw food. Jag kan varmt rekommendera Raw Life Festival, men börja redan nu, tycker jag.
Det är ju absolut bäst med färska råvaror, men fryst går bra det med om inget annat finns att tillgå, så länge de inte är kokade eller tillagada på något vis innan de frysts in (då räknas de ju inte som “raw” längre). Har tänkt göra ett inlägg om basprodukter och utrustning som man kan börja med, så håll utkik efter det. Annars kan jag rekommendera att börja raw food frukot, det är nog det lättaste målet för de flesta att byta ut. Det finns många recept på smoothies och raw gröt här på sidan, så kolla in dem och prova er fram. Lycka till!
Kram /Johanna
Karina says:
Oct 20, 2012
Sweet Holiday Treats
by JOHANNA BJÖRK on Dec 27, 2011 • 06:05
Hej Johanna. Härlig hemsida att surfa runt på, med mycket att lära och prova. Jag hamnade här via Raw Clarity.
Jag är nybörjare och gör så gott jag kan. Blev så glad när jag såg inlägget som jag ref till i början. Har fått sug efter havre och dina havrekakor ser ju hur mumsiga ut som helst :-). Jag har snurrat runt men inte hittat receptet någonstanas. Kan du hjälpa mig att hitta det?
Vill även tillägga att de andra godsakerna ser lika smaskiga ut de!
Tack på förhand från ett kyligt Östersund/karina
Johannes/ FarbrorGrön says:
Dec 10, 2012
Hej Johanna.
Har nu bryygt gen kombucha ett tag nu ovh är helt såld
http://farbrorgron.blogspot.se/2012/12/kombucha-tappad-pa-flaska.html
Johanna Björk says:
Aug 12, 2013
Ser gott ut! När man väl har börjat med kombucha är man ju fast. Bra att brygga egen…
/Johanna
Iza says:
Feb 5, 2013
Hej Johanna!
Kan du ge tips på bra Raw Food kurser och certifications i LA och NY. Jag skulle vilja bli raw food chef.
Tack på förhand!
Iza
Johanna Björk says:
Aug 12, 2013
Hej Iza, förlåt för sent svar. Vet inte så mycket om raw food kurser, men Matthew Kenney’s academy i Santa Monica ska vara bra. Man behöver ju inte gå någon utbildning för att kalla sig raw food chef, men det kan ju vara bra att ha någon att lära sig alla tekniker från. Lycka till! /Johanna
emma says:
Apr 14, 2013
Hej Johanna! jag undrar om man kan göra juicer och smoothies kvällen innan och förvara i kylen eller tappar de väldigt mycket näring då?
/Emma
Johanna Björk says:
May 4, 2013
Hej Emma! Man kan absolut göra juicer och smoothies kvällen innan. Visst förlorar de lite näring, men om de förvaras i sluten behållare i kylen går det superbra.
/Johanna.
Nathalie says:
Apr 24, 2014
Hej Johanna!
Jag är väldigt inne på att börja så smått med juicing och smoothies. Men jag undrar var man kan hitta bra grönsaker och frukter till bra priser. Känns ju lite sådär att stå och gräva efter ingredienser på Ica. Jag bor i Gävle, här har vi bara “bondens marknad” några veckor om året. Har du några tips på var jag kan vända mig om jag så småningom planerar att köra en all-in raw vegan lifestyle och behöver köpa på mig större mängder med frukt och grönt?