(See below for English) En sak som irriterar mig är att inte kunna få ut allt från mixern eller matberedaren. Ni vet, när det inte spelar någon roll hur mycket man skrapar, det sitter ändå envisa rester kvar längs väggarna. När jag gjort harissa härom dagen blev det just så. Massa gott satt kvar där på matberedarens väggar och jag tänkte minsann inte låta det gå till spillo. Så, jag stoppade ner lite grönkål i och hackade upp det som en tabbouleh kan man säga. Sen lade jag upp det på en tallrik, skar upp lite färska tomater och avokado och toppade med mer av min underbara raw harissa. Supergod, enkel lunch.

Råfrisk: 111018: Kale-chop

ENGLISH: One thing that really bugs me is to not be able to get everything out of the mixer or food processor when you’ve made something. You know, when it doesn’t matter how much you scrape, there’s still stuff stuck to the edges. When I made harissa the other day, that’s exactly what happened. Tons of good stuff was just stuck there on the walls of the food processor and I was determined to not let it go to waste. So, I put in some kale and chopped it up, kind of like a tabbouleh. Then I put it on a plate and topped with some heirloom tomatoes, avocado and more of my wonderful raw harissa. Super yummy, simple lunch.