(See below for English) Till orkandagsfrukost igår så gjorde jag en supergod chiapudding med maca pulver och kanel i. Supergott och superenkelt! Den avnjöts tillsammans med ett glas kallt kokosvatten. Så skulle jag kunna börja varje dag.

Råfrisk: 110829: Maca-Chia Pudding

Maca-Chia Pudding
1.5 dl chiafrön
4.5 dl mandelmjölk (eller annan nötmjölk)
2 msk macapulver
1 msk kanel
en liten nypa salt
Blanda chiafrön med macapulvret (man kan använda mer om man gillar smaken och vill ha mer superkraft i) och kanelen. Ha i en liten nypa salt och häll sedan över mandelmjölken. Rör om tills allt är jämnt fördelat och låt stå i kylskåpet i några timmar. Chiafrön absorberar ca 10 gånger sin vikt i vätska och blir då till geleaktiga små pärlor.

Råfrisk: 110829: Maca-Chia Pudding

Råfrisk: 110829: Maca-Chia Pudding

Råfrisk: 110829: Maca-Chia Pudding

ENGLISH: For hurricane-day breakfast yesterday I made a yummy chia pudding with maca powder and cinnamon. Super good and super simple! I enjoyed it with a glass of cold coconut water. I could start every day like that.

Maca-Chia Pudding
2/3 cup Chia Seeds
2 cups Almond Milk (or other nut milk)
2 tbsp Maca Powder
1 tbsp Cinnamon
Dash of Salt
Mix the Chia Seeds with the Maca Powder (you can use more if you like the taste and want more super-power in there) and cinnamon. Add a dash of salt and pour in the Almond Milk. Stir until all the ingredients are properly mixed and let it stand in the fridge for a few hours. Chia seeds absorb about 1o times their weight in water and turn into little gel-like pearls.