(See below for English) När jag varit hemma nu på sommaren har jag ofta glömt bort att käka lunch. Och när jag väl kommer på att jag kanske borde äta så vill jag ha nåt snabbt och lätt. Så jag började experimentera lite med överblivna noriark., gjorde wraps av dem och fyllde med grönsaker och en nöt-pepparrot-shoyu röra. Pinjenötter är lite godare, men om man bryr sig om kostnad funkar mandlar precis lika bra. Du kan använda vilka grönsaker som helst, men jag gillar kontrasten mellan den krämiga avocadon och den krispiga gurkan. Min nya favoritlunch!

Råfrisk & Råsnygg: 110717: Raw Nori Wraps

Fyllda Noriwraps (för en person)

Röra:
1 dl mandlar eller pinjenötter
Ca 2cm färsk pepparrot, riven
Några skvättar Nama Shoyu

Fyllning:
Strimlad gurka
1/2-1 avocado
Några salladsblad

Wrap:
1-2 noriark (mina var klippta på hälften eftersom de använts till andra recept, men hela går nog precis lika bra)

Kör ingredienserna till röran i mixern tills allt är grovhackat. Lägg noriarken på en tallrik och lägg på avocado, sallad, röra och gurkstrimlor. Vik ihop som en ungefär som en taco. Njut!

Råfrisk & Råsnygg: 110717: Raw Nori Wraps

ENGLISH: While I’ve been at home this summer, I’ve often forgotten to eat lunch. Once I remember, I just want something quick and easy. So, I started playing around with some leftover nori sheets, making wraps and filling them with veggies and a nut-horseradish-shoyu mix. Pine nuts are a little yummier, but if you’re concerned about cost almonds work just as well. You can use whatever veggies you have at home, but I like how the creamy avocado texture goes with the crunchy cucumber. My new favorite lunch!

Stuffed Nori Wraps

Filling:
1/2 cup almonds or pine nuts
About 1 inch fresh horseradish, grated
A few glugs Nama Shoyu

Veggies:
Cucumber, sliced lengthwise
1/2-1 avocado
A few lettuce leaves

Wrap:
1-2 Nori sheets (mine were cut in half because I used them for a different recipe, but whole ones will work just as well)

Blend all the ingredients for the filling in the mixer until roughly chopped. Put the nori sheets on a place and add the avocado, lettuce, filling and cucumbers on top. Fold it kind of like a taco. Enjoy!