Den första raw-middagen här på Ängsbacka bestod av underbara raw-burgare. De var lätt uppvärmda vilket (jag misstänker) gjorde att många av smakerna kom fram mer och blev lite mjukare. Detta är min fria tolkning av Pam Nectar Gharibians recept.

Råfrisk & Råsnygg: 110802: Raw Burgers

Raw Burgare
Valnötter
Zucchini
Tomater
Soltorkade tomater
Purjolök
Salvia
Citronjuice
Hacka grönsakerna i mindre bitar och pressa citronen. Börja med valnötterna och kör dem i mixern tills de är grovhackade. Tillsätt sedan de andra ingredienserna en i taget och smaka av tills du hittar en balans och konsistens som funkar för dig. Det är ju det som är det bästa med raw food — att man kan experimentera fritt tills det blir som man vill!

Servera med morötter och cole slaw gjord på vitkål, fänkål, russin, solrosfrön, äppelcidervinäger, honung och dill.

Råfrisk & Råsnygg: 110802: Raw Burgers

For the first raw dinner here at Ängsbacka we got to enjoy wonderful raw burgers. They were slightly warmed, which (I suspect) made the flavors come to life more and become a bit softer. This is my interpretation of the recipe by Pam Nectar Gharibians.

Raw Burgers
Walnuts
Zucchini
Tomatoes
Sundried tomatoes
Leeks
Sage
Lemon juice
Chop the veggies in smaller pieces and juice the lemon. Start with the walnuts and blend them until roughly chopped. Then, add the other ingredients one by one until you find a balance and consistency that suits your taste. That’s the beauty of raw food — that  you can experiment freely until it turns out the way you want!

Serve with carrots and a cole slaw made from cabbage, fennel, raisins, sunflower seeds, apple cider vinegar, honey and dill.