(See below for English) Om ni befinner er i Gävle vid lunchtid, besök då Sahflor’s Bistro och prova deras utmärkta lunchbuffet. Allt är tillagat med omsorg och råvarorna är färska, ekologiska och närodlade (i de fall detta är möjligt). Det finns både varma och kalla rätter och många roliga sallader (raw food!). Åttionio kronor går det loss på, och då ingår dryck och te (eller kaffe).
När ni käkat klart, kila då in på Sahflor’s Skafferi, som ligger vägg i vägg, och stocka upp med lite hälsomat. Det finns mycket ur Renée Voltaires sortiment, oljor och vinäger “på lösvikt,” massa roliga kryddor osv osv. Kolla in!
Sahflor’s Bistro is a good lunch place in Gävle (my home town). Their buffet features a great selection of cold and warm dishes and lots of fun salads (raw food). It’s all made with love and the produce is fresh, organic and locally grown (when that’s possible). Don’t miss the great store next door, Sahflor’s Skafferi, where you’ll find a great selection of spices, raw food basics and oils and vinegars in bulk. Check it!
2 comments
emma says:
Jun 29, 2011
Hur började du med Raw? Jag tycker det funkar bra några dagar på raken, men även om jag har flera receptböcker så blir det lätt att att det slutar med att man bara äter sallader, och efter några dagar blir det tråkigt. Med tiden antar jag att man lär sig smaksätta osv, men hur gjorde du för att komma igenom “nybörjar” stadiet och fortsätta med detta som en livsstil?
Johanna Björk says:
Jun 29, 2011
Jag gjorde helt fel och började stenhårt (tyckte inte magen om). Gradvis är väldigt mycket bättre. Börja med gröna smoothisar eller juice till frukost, trappa ner på animaliska produkter och äta vegetariskt ett tag, sen kanske skippa mjölkprodukterna och gå över till veganskt, och sen mer och mer raw… Jag vet att det kan vara väldigt svårt att hålla sig till raw food som livsstil i längden — utan att det blir sallad varje dag liksom. Jag ska nog ta och göra ett inlägg om det! Håll utkik!