Råfrisk: 120823: Black Walnuts, Black Hands

(svenska nedan) I have two black walnut trees in the backyard, and decided last weekend that I would finally start harvesting them. I had watched tutorials online on how to do this, and they all said that you should wear gloves because the stuff does stain. BS, I thought, and since I didn’t have any gloves I went ahead and did it anyways. I guess it’s the stubborn Swede in me.

Råfrisk: 120823: Black Walnuts, Black Hands

Turns out the stuff really does stain. A lot. So for a week and a half now my hands have looked kind of like this. It’s fading slowly, and I’m guessing that I will be back to normal in another week or two. It is kind of funny to watch people’s reaction when they notice, and see them wondering what’s wrong with my hands. If I have frostbite or something. Lesson to be learned: really do listen to the advice of those who know better than you.

At least I will get to enjoy my own homegrown walnuts soon…

Råfrisk: 120823: Black Walnuts, Black Hands

SVENSKA: Jag har två svarta valnötsträd i trädgården och bestämde mig förra helgen för att jag äntligen skulle börja skörda lite. Jag hade tittat på intruktionsvideor om hur man gör, och alla sa att man bör använda handskar för att det färgar verkligen av sig. Jag hittade inga handskar och tänkte “skit samma, hur illa kan det bli.” Antar att det är den envisa norrlänningen i mig.

Råfrisk: 120823: Black Walnuts, Black Hands

Det visar sig att det verkligen färgar av sig. Ganska mycket. Så i en och en halv vecka nu har mina händer sett ut typ så här. Det bleknar långsamt, och jag tror att händerna borde se normala ut igen om en vecka eller två till. Det är dock ganska roligt att se folks reaktioner när de märker hur mina händer ser ur, hur de undrar vad som är fel med mina dem. Om jag har typ kallbrand eller nåt. Lärdom: lyssna verkligen på råd från de som vet bättre än du.

Jag får åtminstone njuta av hemodlande valnötter snart...